Παραλίες

Οι παραλίες των Βοιών (ή Βατίκων) και του Καβομαλιά παρουσιάζουν εντυπωσιακή ποικιλομορφία. Η βορειότερη παραλία με δυτικό προσανατολισμό είναι η σχετικά άγνωστη αλλά πανέμορφη αμμουδιά του Μαραθιά, ενώ στον όρμο των Βατίκων με εντυπωσιακά τυρκουάζ νερά θα συναντήσουμε την διάσημη Πούντα, το Μάγγανο και τον Νερατζιώνα. Οι τρεις αυτές παραλίες αποτελούν ουσιαστικά μια ενιαία παραμυθένια αμμουδιά μήκους 5 χλμ. Παρότι βρίσκεται μέσα στην πόλη, η παραλία της Νεάπολης είναι πεντακάθαρη και οργανωμένη. Δεν είναι τυχαίο ότι βραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζια σημαία.

Πίσω από το λιμανάκι του Παλαιοκάστρου βρίσκεται προστατευμένη η Αμμίτσα και νοτιότερα οι Άσπες και Ρισμαρί. Μέσα σε ένα μοναδικό τοπίο στη Αγ. Μαρίνα βρίσκονται κρυμμένες οι παραλίες του Απολιθωμένου Δάσους (Αγίας Μαρίνας). Τέλος από την μεριά του Μυρτώου η παραλία Παναγιά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους επισκέπτες του σπηλαίου της Καστανιάς, ενώ οι παραλίες των Βελανιδίων θα δροσίσουν αυτούς που έφτασαν στην πανέμορφη αυτή άκρη του Κάβο Μαλέα.

Κανείς βέβαια δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία για μια μονοήμερη εκδρομή στον παραδεισένιο Σίμο στην Ελαφόννησο. Μία από τις διασημότερες παραλίες σε όλον τον πλανήτη.

Περιοχή:

Μαραθιάς
Πούντα – Βιγκλάφια
Μάγγανο – Άγιος Γεώργιος
Νερατζιώνας – Κάμπος
παραλία Νεάπολη
Αμμίτσα – Λάχι
Άσπες – Άγιος Νικόλαος
Ρισμαρί – Άγιος Νικόλαος
παραλίες Αγίας Μαρίνας
παραλίες Βελανιδίων
Παναγιά – Καστανιά

*Πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μονεμβασίας (monemvasia.gr)